Buffon beleeft groots afscheid in laatste duel voor Juventus

19 mei 2018, 16:54   Bijgewerkt: 19 mei 2018, 18:55

Het Juventus-tijdperk van Gianluigi Buffon is voorbij. De veertigjarige doelman speelde zaterdag tegen Hellas Verona (2-1) zijn allerlaatste wedstrijd in het zwart-wit. In de tweede helft kreeg Buffon zijn verdiende publiekswissel, waar hier en daar een traantje werd weggepinkt.

Omdat Juventus zich vorige week verzekerde van de landstitel, kon alles in het teken staan van Buffons afscheid. De legendarische sluitpost kondigde deze week zijn vertrek bij Juventus aan. Maar liefst zeventien jaar stond hij onder de lat van de Oude Dame. Na het negende kampioenschap van Italië achtte hij de tijd rijp het Juventus-hoofdstuk af te sluiten. Maar het boek lijkt nog niet dicht. Buffon maakt komende week bekend wat hij gaat doen. Onder meer Paris Saint-Germain zou in de race zijn voor de legendarische keeper.

Buffon bedankt de fans:

Juventus zal altijd in zijn hart blijven zitten. Buffon bedankte een deel van de fans zaterdag voor aanvang van de wedstrijd tegen Hellas Verona persoonlijk. Het uitzwaaien ging tijdens het duel vrolijk verder. In de 64ste minuut kreeg Buffon zijn publiekswissel. Tranen vloeiden bij hem, maar ook bij de tribune. Terwijl de wedstrijd voort kabbelde, schudde Buffon de handen van honderden fans.

De publiekswissel:

Klein smetje was het missen van een nieuw clean sheet-record. Juventus hield dit seizoen 22 keer de nul, wat de kampioen ook in 2013/2014 en 2015/2016, en AC Milan in 1993/1994 lukte. Omdat Alessio Cerci na de doelpunten van Daniele Rugani en Miralem Pjanic de aansluitingstreffer scoorde, ging een nieuw record in rook op. Cerci maakte het doelpunt vlak nadat Buffon was gewisseld.

Juve won uiteindelijk met 2-1, al had de eveneens afzwaaiende Stephan Lichtsteiner de 3-1 op zijn voet. De verdediger miste in de slotfase een penalty. Maar dat deed allemaal niets af aan het grootse afscheid van Buffon.