Elia is terug bij Oranje: "Ik had al een vakantie geboekt"

19 mei 2018, 15:48

Lange tijd was Eljero Elia uit beeld bij Oranje, maar de buitenspeler krijgt weer de kans om zich te laten zien in het Nederlands elftal. De vleugelspeler van Istanbul Basaksehir had niet meer gerekend op een uitverkiezing, maar is er wel bijzonder blij mee.

De 31-jarige aanvaller maakt deel uit van de selectie van Oranje voor de duels met Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). "Daar kijk ik wel naar uit'', reageert Elia tegen het Algemeen Dagblad. Dat hij er nu weer bij zit, komt voor hem als een verrassing. "Ik wist niet dat ik weer in beeld was, ik heb niemand gesproken. Maar dit is een mooie kans. Ik had al een vakantie geboekt."

Elia kan terugkijken op een prima seizoen in Istanbul. "Bij Basaksehir probeerden we dit seizoen via de voorrondes de Champions League te halen. Dat is net niet gelukt, Emre Belözoglu schoot tegen Sevilla vlak voor tijd tegen de paal. Anders hadden wij in de groepsfase gestaan. Het is dus een lang seizoen geweest. Maar nu Oranje lonkt, heb ik mijn vrouw en kinderen verteld dat de vakantie even wordt uitgesteld. Als Oranje roept, dan ga je. Zonder twijfel. En een uitwedstrijd tegen Italië in Turijn, waar ik een jaar onder contract stond bij Juventus, dat spreekt mij wel aan. Ik hoop echt op een kans.''

Hij is blij dat hij altijd vertrouwen in zichzelf heeft gehouden. "Ik heb altijd gezegd dat als je presteert, je vroeg of laat in beeld komt in Zeist. Nooit het geloof in jezelf verliezen, dat is wat mijn vader en moeder mij altijd hebben voorgehouden. Dat ben ik nooit vergeten. Soms maak je als voetballer mindere tijden mee."

Elia heeft 28 interlands achter zijn naam staan. Hij scoorde daarin twee keer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen