Spoorboekje: interview met Röseler, EK-finale voor Oranje-jeugd

20 mei 2018, 07:00   Bijgewerkt: 19 mei 2018, 23:42

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 20 mei.

Nieuws

Favre naar Dortmund?

OGC Nice bevestigde gisteravond het vertrek van Lucien Favre. Alles wijst erop dat de Zwitser aan de slag gaat bij Borussia Dortmund. Nu de Fransen zijn afscheid hebben aangekondigd, is het wachten op een bericht vanuit Dortmund. Volgt dat vandaag?

Specials

Interview met Nils Röseler

Niet uitblinker Lars Unnerstall, clubtopscorer Clint Leemans of kind van de club Vito van Crooij maakte dit seizoen de meeste speelminuten bij VVV. Nee: Nils Röseler stond tijdens de afgelopen jaargang het meeste op het veld bij de prima presterende Limburgers. Hij miste geen enkel (beker)duel en vormde een van de absolute steunpilaren in het elftal van de Venlonaren. In gesprek met FCUpdate.nl verklaart de Duitse verdediger het succes, laat hij zich uit over de degradatie van zijn oude club FC Twente én blikt hij vooruit.

Wedstrijden

De Graafschap - Almere City FC (16.45 uur) 

Er komt volgend seizoen een momenteel nog Jupiler League-club bij in de Eredivisie. Het is de vraag of dat De Graafschap of Almere City zal zijn. Beide ploegen zijn sterk bezig in de play-offs en speelden donderdag met 1-1 gelijk in Almere. Domper voor Almere is dat middenvelder en sterspeler Tom Overtoom niet inzetbaar is, omdat hij rood kreeg in het heenduel. 

Italië Onder-17 - Nederland Onder-17 (19.15 uur) 

Het Oranje Onder-17 van Kees van Wonderen is na een een sterke groepsfase van het WK Onder-17 ook in de knock-out-fase vooralsnog niet te stuiten. De Nederlandse talenten rekenden via penalty's in de kwartfinales al af met Ierland en legden vervolgens ook gastland Engeland over de knie. Ook dit gebeurden na strafschoppen. Vanavond wacht Italië in de finale.  

Voetbal op tv 

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

14.30 uur: Sparta - FC Emmen, FOX Sports 1, live verslag van het play-off-duel

16.45 uur: De Graafschap - Almere City FC, FOX Sports 1, live verslag van het play-off-duel

18.00 uur: Club Brugge - AA Gent, Ziggo Sport, live verslag van het competitieduel

18.05 uur: CD Aves - Sporting Portugal, FOX Sports 2, live verslag van de bekerfinale

19.00 uur: Dit was het Weekend, FOX Sports 1, terugblik op het voetbalweekend

20.45 uur: Internazionale - Lazio, Eurosport, live verslag van het competitieduel

20.45 uur: FC Barcelona - Real Sociedad, Ziggo Sport, live verslag van het competitieduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen