Cocu niet klaar bij PSV: "Maar komt moment voor andere club"

19 mei 2018, 11:37

Phillip Cocu bezorgde PSV afgelopen seizoen alweer zijn derde landstitel als trainer. Hij heeft daarmee de grootste nationale prijzen gewonnen, maar is naar eigen zeggen nog niet uitgeleerd in Nederland. Een langer verblijf in Europa blijft bijvoorbeeld een doel met PSV. "Maar er komt een moment dat een andere club langskomt."

"Ik denk pas na over dingen als ze op mijn pad komen. Is dit het juiste moment, is het de juiste club?", beschouwt Cocu zijn eigen situatie in gesprek met Volkskrant Magazine. Hij kijkt daarbij onder andere naar de ervaringen van goede vriend Frank de Boer bij Inter en Crystal Palace. "We hebben daarover gepraat. Het zijn gigantische ervaringen geweest voor hem als coach. Vervelende ervaringen. Maar hij heeft ook veel meegenomen en je weet vooraf nooit hoe zo'n avontuur verloopt."

Ondanks dat probeert Cocu dergelijke overwegingen wel mee te nemen in zijn toekomstige keuzes. "De ene club ontslaat de trainer snel, de andere is standvastiger en volgt zijn lijn. Naar dat soort aspecten zal ik kijken. Ik sluit niet uit dat ik eens de stap zet, maar ik heb het gevoel dat ik bij PSV nog veel kan bereiken." Desalniettemin zijn er wel facetten in het Nederlandse voetbal waar Cocu zich aan ergert en die beter zouden kunnen.

"De noodzaak om te slagen als voetballer is weg. De intrinsieke motivatie om er alles uit te halen, ten koste van alles", zoekt hij naar een oorzaak voor de mindere periode in het Nederlandse voetbal. "Ik denk dat de Duitse cultuur anders is. Ik werk met verdediger Daniel Schwaab uit Duitsland. Al gaan we vijf dagen in het bos lopen, hij doet dat gewoon. Hij is tot alles bereid. Nederlandse spelers zeggen dan: 'Hè trainer, alweer lopen?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen