Gisteren gemist: Buijs gepresenteerd, Parma glorieus terug

19 mei 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 18 mei.

Buijs officieel gepresenteerd als nieuwe trainer FC Groningen

Danny Buijs is officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Buijs was als speler van de Trots van het Noorden geliefd, maar heeft als trainer nog geen ervaring in het betaald voetbal. Zelf is Buijs, die eveneens zijn [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/333050/buijs-een-van-elf-geslaagde-trainerscursisten-bij-de-knvb/,_blank,hoogste trainersdiploma ]heeft gehaald, vooral ambitieus. Hij wordt daarin gesteund door technisch manager [a,https://www.fcupdate.nl/video/16594/jans-over-onervaren-buijs-ik-had-zelf-ook-weinig-ervaring/,_blank,Ron Jans], die onervarenheid niet meteen als een probleem ziet: "Ervaring krijg je alleen door het te doen. En die kans geven wij hem."

Parma voltooit miraculeuze comeback na faillissement in 2015

Parma is na het faillissement van 2015 alweer terug in de Serie A. De roemruchte club, die vooral in de jaren '90 grote successen vierde, verzekerde zich tijdens de laatste speelronde van de derde promotie op rij. Het won zelf met 0-2 bij Spezia, terwijl voornaamste concurrent Frosinone verrassend punten verspeelde tegen middenmotor US Foggia. Na Empoli is Parma de tweede club die zeker is van rechtstreekse promotie naar de Serie A.

Veldwijk weggestuurd: mag transfervrij vetrekken bij FC Groningen

Het huwelijk tussen Lars Veldwijk en FC Groningen is definitief voorbij. Tijdens de presentatie van Danny Buijs als nieuwe trainer maakte technisch manager Ron Jans bekend dat Veldwijk geen tweede kans krijgt in het Noordlease Stadion: "Er is te veel gebeurd", luidde zijn conclusie. Om spoedig van elkaar af te kunnen, mag Veldwijk komende zomer transfervrij vetrekken naar een andere club.

Nieuw Engels avontuur lonkt voor Frank de Boer

Frank de Boer is volgens The Guardian topkandidaat om Carlos Carvalhal op te volgen bij Swansea City. Carvalhal werd ontslagen na de degradatie van de club uit Wales uit de Premier League. Volgens de Britse kwaliteitskrant is Graham Potter, momenteel werkzaam bij het Zweedse Östersund, de voornaamste concurrent van De Boer. De Boer wil vooralsnog niet inhoudelijk reageren op de vermeende interesse, maar laat tegenover het Algemeen Dagblad wel weten "niets uit te sluiten."

FC Utrecht timmert aan de weg en legt ook Gustafson vast

Na het binnenhalen van Joris van Overeem heeft FC Utrecht zich ook verzekerd van de diensten van Simon Gustafson. De Zweedse middenvelder komt over van Feyenoord en heeft een contract tot medio 2022 getekend in de Domstad. Utrecht doet over de transfersom geen mededelingen, maar volgens De Telegraaf wordt zo'n één miljoen euro betaald.

Vormer voor het eerst bij Oranje, Elia en Kongolo terug

Ruud Vormer is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman laat Terence Kongolo en Eljero Elia terugkeren bij Oranje. Van de definitieve selectie, die bestaat uit 25 spelers, voor de oefenduels met Slowakije en Italië zijn Marco Bizot, Justin Kluivert en Guus Til afgevallen. Oranje werkt toe naar oefenwedstrijden tegen Slowakije en Italië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen