Drie jaar na faillissement keert Parma alweer terug in Serie A

Drie jaar na faillissement keert Parma alweer terug in Serie A

18 mei 2018 – Drie jaar na het faillissement van Parma keert de club alweer terug in de Serie A. Tijdens de laatste speelronde van de Serie B verzekerde de roemruchte club zich van promotie naar het hoogste niveau. Het is voor Parma de ultieme bekroning van de nieuwe start, waarbij het in 2015 op het vierde niveau moest beginnen.Empoli was voorafgaand aan de laatste speelronde al verzekerd van rechtstreekse promotie. Voor de tweede rechtstreekse positie streden naast Parma Palermo en Frosinone, dat met twee punten voorsprong op Parma de beste uitgangspositie had. Parma moest dus zelf de uitwedstrijd tegen Spezia winnen en daarnaast hopen op een misstap van grootste concurrent Frosinone.

Fabio Ceravolo zette Parma al vroeg op het juiste spoor met een vroege openingstreffer. Na de beslissende 0-2 van Amato Ciciretto richtten de meegereisde fans hun blik vooral op het scorebord. Frosinone kende in eigen huis namelijk opvallend veel problemen met middenmotor US Foggia. De gedoodverfde promovendus kwam zelfs op achterstand, maar wist het in de tweede helft wel om te buigen. Promotie leek een feit, maar een treffer van US Foggia in de voorlaatste minuut gooide alsnog roet in het eten voor Frosinone.

Parma was de lachende derde en legde derhalve beslag op de tweede plaats in het eindverdict van de Serie B. Daarmee is rechtstreekse promotie naar de Serie A een feit. Het is voor Parma alweer de derde promotie op rij en de ultieme afsluiting van een miraculeuze wederopstanding, nadat de club die vooral in de jaren '90 vele successen vierde in 2015 failliet werd verklaard.
Foto: Twitter Parma Calcio 1913

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019