Eredivisie vrouwen: Twente blijft in spoor Ajax na comeback

Eredivisie vrouwen: Twente blijft in spoor Ajax na comeback

18 mei 2018 – FC Twente heeft de spanning in de Eredivisie vrouwen levend gehouden. Op bezoek bij PEC Zwolle hadden de Twente-vrouwen het lange tijd lastig, maar een sterke slotfase bleek genoeg voor een klinkende 3-5 overwinning. Koploper Ajax rekende in eigen eigen huis af met sc Heerenveen: 3-0. Het gat tussen de twee ploegen blijft daarmee twee punten in het voordeel van Ajax.FC Twente begon matig aan het duel in Zwolle en moest dit al na zeven minuten bekopen met een achterstand. Een benutte strafstop van Myrthe Moorrees kon vervolgens niet verhelpen dat de Tukkers met een 2-1 achterstand de rust in gingen. In de tweede helft zette PEC door en leek het met 3-2 aan het langste eind te trekken. Dit was echter buiten een zeer sterke slotfase van FC Twente gerekend.


Binnen tien minuten wist Twente namelijk een 3-2 achterstand om te buigen in een 3-5 voorsprong. Renate Jansen was daarbij de gevierde speelster. Met twee doelpunten binnen vijf minuten zette ze haar ploeg op het juiste spoor. Met een fraai slotakkoord van Sabrine Ellouzi werd de comeback vervolgens helemaal beklonken. Door de winst van Ajax bleek het een broodnodige zege.

Ajax maakt geen misstap

Ajax kende na een moeizame start maar weinig problemen met Heerenveen. De Friezen wisten met 0-0 de rust te halen, maar capituleerden in de tweede helft. Kelly Zeeman brak de ban met een droge knal, waarna Desiree van Lunteren en Marjolijn van den Bighelaar de Amsterdammers definitief in veilige haven schoten. Komende maandag staat in Enschede het rechtstreekse duel tussen FC Twente en Ajax op het programma.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020