Totti dankt Buffon in brief: "Gigi, ik weet hoe het voelt"

18 mei 2018, 21:00

AS Roma-boegbeeld Francesco Totti heeft afzwaaiend Juventus-keeper Gianluigi Buffon middels een brief bedankt. Buffon maakte eerder bekend bij Juventus te vertrekken en heeft naar verluidt al de interesse van Paris Saint-Germain en meerdere Engelse topclubs gewekt. Maar ongeacht de vervolgstap wil Totti Buffon laten weten voor altijd een icoon van het Italiaanse voetbal te zullen blijven.

"Beste Gigi, ik weet hoe het voelt. Wij, die zo van elkaar verschillen, lijken nu toch zo op elkaar", begint Buffon zijn brief in de Gazzetta dello Sport. Totti duidt daarmee op het eerdere afscheid van zijn geliefde AS Roma. "Ik kon het niet aan mijn eigen club te verlaten, maar jij was er om me te overtuigen met je rationaliteit. Het was moeilijk voor me, soms een martelgang. En nu jij je afscheid bij Juventus hebt aangekondigd, beste Gigi, komen die gevoelens terug."

Volgens Totti heeft deze emotie vooral te maken met de herinneringen die beide spelers gezamenlijk koesteren. "Ik zie de WK-nachten zo voor me, ik zie de beker nog omhooggaan in de Berlijnse nacht en natuurlijk onze knuffels. Ik heb die gedachten verweven met het doelpunt uit een lob, jij vast met een aantal van jouw mooie reddingen. Ik wil je graag bedanken voor de rivaal en ploeggenoot die je voor mij bent geweest."

"Ik weet eigenlijk niet eens wat nu er in je hoofd omgaat, terwijl je twijfelt over stoppen of over een avontuur elders. Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om", vervolgt Totti zijn dankwoord. Ondanks deze onwetendheid wil de Romein Buffon wel graag bijstaan als het nodig is. "PS, als je in de komende dagen advies nodig hebt, bel me dan. Voor jou zal ik er altijd zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen