Spoorboekje: Turkse titelstrijd en twee mooie bekerfinales

19 mei 2018, 07:00   Bijgewerkt: 18 mei 2018, 18:41

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 19 mei.

Specials

Transferweekje

Hoewel de transfermarkt dicht is, gaan de geruchten nog altijd meer dan op volle toeren. Tijdens de cruciale fase van de competities maken veel spelers indruk of zijn juist door de mand gevallen en dat zorgt ontwikkelingen op de transfermarkt. Wat komt eraan? Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

Wedstrijden

Göztepe – Galatasaray (18.00 uur)

In Istanbul wordt vanavond hoe dan ook een titelfeest gevierd. Galatasaray heeft tegen Göztepe aan één puntje genoeg. Mocht Cim Bom onder de druk bezwijken, dan maken Fenerbahçe en in mindere mate Istanbul Basaksehir een kans op het kampioenschap. In dat geval geeft het doelsaldo doorslag, maar daar gaan ze bij Galatasaray niet vanuit.

Chelsea – Manchester United (18.15 uur)

Voor beide clubs de laatste kans om het seizoen van enige glans te voorzien. In de Premier League was Manchester City een maat te groot voor Chelsea en Manchester United. Ook in de Champions League was het allemaal teleurstellend. Vooral United viel tegen met de uitschakeling tegen Sevilla. Wat rest is de FA Cup-finale op Wembley, waar de ogen ook gericht zullen zijn op kemphanen Antonio Conte en José Mourinho.

Bayern München – Eintracht Frankfurt (20.00 uur)

Ook zonder de geblesseerde Arjen Robben is Bayern München de torenhoge favoriet in de finale van de DFB Pokal tegen Eintracht Frankfurt. Der Rekordmeister droomde van de treble, maar die droom viel in Madrid in duigen. De Duitse veelvraat moet het 'slechts' met de dubbel doen. Of het Eintracht van Jetro Willems, Jonathan de Guzman en Sébastien Haller, moet voor een verrassing kunnen zorgen in het Olympiastadion van Berlijn.

Voetbal op tv

17.15 uur: Chelsea - Manchester United, FOX Sports 2, live verslag van de FA Cup-finale

18.30 uur: Villarreal - Real Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

20.00 uur: Bayern München - Eintracht Frankfurt, FOX Sports 2, live verslag van de DFB Pokal-finale

20.45 uur: FC Utrecht - Vitesse, FOX Sports 1, live verslag van het play-off-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen