Vormer voor het eerst bij Oranje, Elia en Kongolo keren terug

18 mei 2018, 12:09   Bijgewerkt: 18 mei 2018, 13:10

Ruud Vormer is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman laat Terence Kongolo en Eljero Elia terugkeren bij Oranje. Van de definitieve selectie, die bestaat uit 25 spelers, voor de oefenduels met Slowakije en Italië zijn Marco Bizot, Justin Kluivert en Guus Til afgevallen. Oranje werkt toe naar oefenwedstrijden tegen Slowakije en Italië. 

Elia en Kongolo waren een tijd uit beeld bij het Nederlands elftal. Elia zat eind 2015 voor de laatste keer bij de selectie, maar de aanvaller van Istanbul Basaksehir kwam niet in actie. Zijn laatste interland dateert van november 2012 tegen Duitsland (0-0).

Kongolo, door AS Monaco verhuurd aan Huddersfield Town, kreeg tijdens de WK-kwalificatie wel een oproep, maar geen minuten. De drievoudig international droeg op het WK 2014 tijdens het groepsduel met Chili (2-0) voor het laatst het shirt van Oranje.

Ook Sergio Padt zit er weer bij. Voor hem is het de eerste keer onder Koeman. In maart koos de bondscoach nog voor Bizot, maar voor de komende interlands zijn de rollen omgedraaid. PSV'ers Luuk de Jong en Steven Bergwijn haakten deze week geblesseerd af. Kluivert en Til sluiten zich aan bij Jong Oranje. 

Een groep van veertien opgeroepen spelers meldt zich zondag voor een driedaagse trainingsstage. Dit zijn Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Donny van de Beek, Steven Berghuis, Daley Blind, Daryl Janmaat, Kongolo, Matthijs de Ligt, Padt, Quincy Promes, Davy Pröpper, Tonny Vilhena, Wout Weghorst en Jeroen Zoet. Zij hebben allen geen verplichtingen meer met hun club.

De anderen melden zich op 26 mei. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum melden zich later, omdat zij met Liverpool de Champions League-finale tegen Real Madrid spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen