De Gier vol vertrouwen: "Ben er van overtuigd dat wij promoveren"

17 mei 2018, 23:56

Ondanks een flinke domper in de laatste fase van de wedstrijd, was coach Jack de Gier na de remise tegen De Graafschap (1-1) nog vol vertrouwen in een goede afloop van het tweeluik. Sterker nog: de trainer van Almere City is er van overtuigd dat zijn club voor het eerst in de historie promoveert naar de Eredivisie.

"Dit is een finale en ik zit er vol in. Ik zou willen dat ik nog speler was, het kriebelt", vertelde de coach na het duel tegenover FOX Sports. "Ik heb ook in de kleedkamer gezegd dat het de spelers heel veel power moet geven dat wij zondag in Doetinchem die wedstrijd gaan winnen. Of met 2-2 gelijkspelen. Wedstrijden met ons eindigen bijna nooit in 0-0. Ik ben ervan overtuigd dat wij gaan promoveren."

Dat moet hij echter wel doen zonder Tom Overtoom. Hij kreeg een rode kaart in de eindfase van het duel na hands. De Gier vond juist dat even daarvoor zijn speler, als doorgebroken man, zélf werd neergehaald. "Dat is gewoon een rode kaart. Ik vind het ook raar dat de videoscheidsrechter daar niet in actie komt", zei de coach.

Uiteindelijk viel er wel een rode kaart, maar aan de andere kant voor Overtoom zelf. Dat hij de smaakmaker moet missen, deed De Gier weinig. "Dan moet er maar iemand anders opstaan." Overigens zijn er ook berichten die beweren dat Almere City in beroep gaat tegen de kaart. Ook die strijd wordt ongetwijfeld vervolgd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen