Mentale winst De Graafschap in Almere na late strafschop

17 mei 2018, 22:41

Lang hield het donderdagavond niet over in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Nadat eerder FC Emmen – Sparta Rotterdam in 0-0 eindigde, leken Almere City en De Graafschap daar een tweede bloede- en doelpuntloos gelijkspel aan toe te voegen. Twee treffers en een rode kaart in blessuretijd zorgden voor een boeiend einde, zoals we zo vaak zagen in de play-offs dit seizoen. De Graafschap werd de mentale winnaar: 1-1.

Almere City maakte in de eerste twee rondes van de play-offs indruk. Het rekende af met twee clubs uit Zuid-Limburg: MVV Maastricht en Roda JC. Ook De Graafschap zorgde in de vorige ronde voor spektakel. Het versloeg na twee doelpuntrijke wedstrijden Telstar en plaatste zich daardoor voor de finale.

De vorige rondes in de play-offs stonden bol van spektakel, kansen, doelpunten en comebacks. Niets van dat alles in Almere. Ook na rust was het lang tevergeefs wachten op kansen. Die kwamen er nauwelijks: geen van beide ploegen durfde veel risico te nemen. Javier Vet probeerde halverwege de tweede helft een spectaculaire poging om te scoren: zijn omhaal ging een dikke meter over het doel van Bednarek. Even later had Youssef El Jebli de grootste kans van de wedstrijd. Hij raakte met een kopbal de doelpaal. In de slotfase moest Bednarek nog even redden op een kopbal van Sherjill MacDonald. Veel had het helaas allemaal niet om het lijf.

Een doelpuntloos gelijkspel dreigde, totdat vlak voor tijd Sylvester van der Water al koppend scoorde na een puike voorzet van Owusu: 1-0. Toch was het De Graafschap dat als morele winnaar van het veld stapte. In blessuretijd mocht Fabian Serrarens aanleggen voor een strafschop na hands van Tom Overtoom. De captain van Almere vertrok met rood en zag Serrarens scoren vervolgens de gelijkmaker scoren. Toch weer een krankzinnige toetje in de play-offs. Een uitslag die nog wat belooft voor zondag, als in Doetinchem de return gespeeld wordt. Dan valt de beslissing, hopelijk met vanaf de aftrap net zoveel spektakel als in de slotfase van deze partij.

[photo,114003,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen