Wolfsburg legt de basis voor lijfsbehoud tegen Holstein Kiel

17 mei 2018, 22:29

VfL Wolfsburg heeft zonder Nederlandse inbreng donderdagavond een uitstekend resultaat behaald in de eerste wedstrijd tegen Holstein Kiel. Tegen de nummer drie van de 2. Bundesliga werd in eigen huis met 3-1 gewonnen, waardoor de basis voor de return én handhaving werd gelegd. Al sputterden de bezoekers op wilskracht nog flink tegen.

Landgenoot Jeffrey Bruma bleef negentig minuten op de bank bij Die Wölfe, terwijl Riechedly Bazoer en Paul Verhaegh afwezig waren met een blessure. Die laatste leek te gaan spelen met hoofdbescherming na zijn hoofdwond die hij op de slotdag opliep, maar in elk geval dus niet voor de eerste wedstrijd.

Het trio zag hoe Divock Origi de score al binnen het kwartier opende. De Belgische aanvaller was zeer attent bij de rebound en gleed de openingsgoal van dichtbij binnen. Na een heerlijke actie van Dominick Drexler maakte Kingsley Schindler echter na een half uur alweer gelijk voor de bezoekers, die voor elke meter streden.

Toch kwam er nog een goed resultaten voor de Bundesliga-club. Josip Brekalo volleyde een heerlijke bal binnen voor rust en na een prachtpass van Origi maakte Yunus Malli simpel de derde goal van Wolfsburg. Daardoor hebben toeschouwers Bazoer, Verhaegh en Bruma gezien dat hun ploeggenoten een uitstekende basis hebben gelegd voor handhaving op het hoogste niveau in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen