Oranje Onder 17 schakelt thuisland Engeland na penalty's uit

17 mei 2018, 22:17

Oranje Onder 17 heeft zich geplaatst voor de finale van het Europees Kampioenschap. Tegen thuisland Engeland had de ploeg van Kees van Wonderen, net als tegen Ierland in de kwartfinale, wel strafschoppen nodig om dat te behalen. De talentvolle Oranje-spelers schoten alle zes penals raak, terwijl bij de thuisploeg de laatste mis ging.

Folarin Balogun miste vanaf elf meter, nadat Quinten Timber als zesde van Nederland wel (met moeite) raak schoot. Oranje had het overigens aan zichzelf te wijten dat het niet eerder afrekende met de Engelsen: Liam van Gelderen raakte uit een corner doelman Luca Ashby-Hammond letterlijk en figuurlijk in de openingsfase.

Na de thee werd een poging van PSV'er Mohammed Ihattaren even zo goed door de Engelse keeper gepakt. De Nederlander kreeg in blessuretijd overigens nog een goede mogelijkheid, maar benutte deze wederom niet. Engeland, dat overigens via Faustino Anjorin, Arvin Appiah en Bobby Duncan ook grote kansen kreeg, ontsnapte.

Dus werden het net als enkele dagen eerder strafschoppen. Nadat de eerste tien er feilloos ingingen, schoot Timber met heel veel moeite langs Ashby-Hammond, die de bal raakte. Maar Oranje-keeper Joey Koorevaar raakte de bal van Balogun beter en stopte hem zelfs: dus plaatste Nederland zich voor de finale, waarin zondag Italië wacht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen