Advocaat over beslissing van VAR: "Als je dat niet durft te geven"

17 mei 2018, 21:02   Bijgewerkt: 18 mei 2018, 07:27

Dick Advocaat was na de doelpuntloze remise logischerwijs niet bepaald te spreken over het besluit van de video-scheidsrechter om Sparta Rotterdam géén penalty te geven. Spartaan Stijn Spierings werd onderuit getrokken tijdens een hoekschop, maar ondanks dat oordeelde Allard Lindhout dat het geen strafschop was.

"Wat ik dacht over dat moment? Vermoedelijk hetzelfde als jij", lachte Dick Advocaat als een boer met hevige kiespijn tegenover FOX Sports. "Dit zijn wel essentiële mogelijkheden. Die meneer of mevrouw die de beelden ziet, zegt ook niets… Ik heb het net teruggezien. Sorry, maar als je dat niet durft te geven. Het gebeurt, maar mag eigenlijk niet gebeuren."

Dus speelden de Rotterdammers uiteindelijk doelpuntloos gelijk in Drenthe. "Wij kregen de eerste kans via Robert Mühren. Van begin tot eind was er heel veel strijd bij beide ploegen. Uiteindelijk is een gelijkspel dan een terecht resultaat", vond de ervaren coach.

Ondanks dat er in eigen huis gewonnen moet worden, zag Advocaat wel perspectief voor de return. Hij vond de uitgangspositie dusdanig dat dit zondagmiddag over de streep getrokken moet worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen