Franse WK-selectie: Lacazette, Martial en Payet blijven thuis

17 mei 2018, 20:35   Bijgewerkt: 17 mei 2018, 20:43

Didier Deschamps heeft zijn keuzes gemaakt voor het WK. De bondscoach van Frankrijk maakte donderdag zijn definitieve selectie bekend, met wie hij deze zomer afreist naar Rusland. Onder anderen Ousmané Dembele, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé zijn van de partij. Toch is de lijst afwezigen bijna net zo sterk als de groep - waar ook N'Golo Kante en Samuel Umtiti deel van uitmaken - zelf.

Want Anthony Martial, Dimitri Payet (vermoedelijk geblesseerd), Adrien Rabiot, Alexandre Lacazette, Wissam Ben Yedder, Kingsley Coman, Benoît Costil, Mathieu Debuchy, Moussa Sissoko en Kurt Zouma zitten bijvoorbeeld allen niet bij de groep van 23 spelers die wel mee mogen. Ook Karim Benzema, die eerder werd geschorst vanwege een afpersingszaak, zoals verwacht niet van de partij. Franck Ribéry stopte eerder al bij de nationale ploeg. Laurent Koscielny is afwezig met een zware blessure.

In totaal kon de Franse bondscoach wel vier WK-waardige elftallen samenstellen, waardoor de keuzes voor hem bijzonder moeilijk waren. In dat kader is de oproep voor Olivier Giroud en Benjamin Pavard enigszins verrassend. Zeker als je bedenkt dat Aymeric Laporte, veelal basisspeler bij Manchester City, ook niet mee is. Ook Florian Thauvin, Adil Rami en Nabil Fékir zijn uitstekende voetballers, maar nog zeker geen vaste waarde voor de Franse ploeg. Daardoor zijn de keuzes van Deschamps op z'n minst gedurfd. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen