Onzekerheid na doelpuntloze remise bij Emmen en Sparta

17 mei 2018, 20:24   Bijgewerkt: 17 mei 2018, 20:54

FC Emmen en Sparta Rotterdam hebben elkaar in het eerste finale-duel van de Jupiler League play-offs in evenwicht gehouden: 0-0. Dat zekere resultaat werd door beide teams verkozen boven risicovol en aanvallend spel. Beide ploegen waren een aantal keren dicht bij een doelpunt, Spartaan Robert Mühren kreeg de twee grootste kansen. Bovendien werd de bezoekers een duidelijke strafschop onthouden, ondanks de aanwezigheid van de VAR. Of misschien wel dankzij...

Die misser kwam de ploeg van Dick Advocaat bijna duur te staan. Uit een vrije trap van Anco Jansen kwam de bal op het hoofd van centrale verdediger Nick Bakker, maar de Emmen-verdediger zag zijn kopbal prima gered worden door Leonard Nienhuis. De Sparta-doelman, die door blessures van de inmiddels weer naar Duitsland vertrokken Jannik Huth en Roy Kortsmit onder de lat stond, verrichtte daarmee een belangrijke redding. Dat was voor de theepauze het laatste echte werk voor Nienhuis - die overigens een stuk beter keepte dan tegen Dordt - , want na het roerende eerste kwartier werd het wél voorzichtiger.

Aan de andere kant gebeurde lange tijd ook weinig. Sparta was wellicht iets sterker en Emmen voorin bij vlagen iets concreter, maar de thuisploeg maakte vaak de foute keuzes en was wat ongelukkig. Vlak voor rust was Friday nog het gevaarlijkst. De spits speelde zich aan de linkerkant van het strafschopgebied tussen drie Emmen-spelers prima vrij en schoot vervolgens hard en laag in de linkerhoek, maar schoof de bal nét naast het doel.

Emmen kwam met die beslissing goed weg. Dat gebeurde een kleine tien minuten later opnieuw, toen Mühren na een prima actie van Friday de bal voor het inschieten had. Friday zette vanaf de linkerkant voor en Mühren kon op een meter of tien van het doel bij de tweede paal vrij inschieten. Hij mikte echter hoog over. Achteraf gezien bleek dat het enige, eerste en laatste gevaarlijke moment na rust. Emmen zette zo'n tien minuten voor tijd nog wel een slotoffensief in, maar dat was slechts van korte duur en zette weinig spreekwoordelijke zoden aan de dijk. Daardoor volgt de aportheose zondag en wordt dan in negentig minuten beslist wie volgend seizoen bezoek krijgt van ploegen als PSV, Ajax en Feyenoord. Dan blijkt welke Dick daadwerkelijk het biggest is. 

[photo,113998,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen