Guardiola verlengt contract bij City tot en met 2021

17 mei 2018, 19:18

Manchester City heeft het contract van manager Pep Guardiola verlengd tot en met 2021. De Catalaanse coach wordt daarmee de best betaalde coach ter wereld: hij gaat zo'n 25 miljoen euro per seizoen verdienen bij de Premier League-club. "Het is een voorrecht om hier te mogen werken", laat hij weten.

Na een matig openingsjaar veroverde Guardiola dit seizoen de harten van alle voetbalfans. Niet alleen werd het record in de Premier League gebroken als het gaat om het aantal verzamelde punten, ook greep hij de League Cup én kreeg de trainer veel complimenten voor de wijze waarop hij speelde. "Ik geniet elke dag van het werken met deze selectie en in de komende jaren gaan we alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt", aldus Pep.

Toch zijn de prestaties onmogelijk verrassend te noemen: de Catalaan is niet alleen op het veld veeleisend, ook daarbuiten. The Citizens gaven onder zijn leiding meer dan honderden miljoenen euro's uit, om het 'dreamteam' te creëren. Tot de door de eigenaren zo gewenste Champions League-winst heeft dat nog niet geleid: Liverpool was dit seizoen te sterk in de kwartfinale. Al is er perpectief: "Er is genoeg ruimte voor verbetering, onze spelers zijn gemiddeld pas 23 jaar oud." 

Eerder was Guardiola werkzaam bij Bayern München en FC Barcelona. Bij beide clubs had hij veel succes en won hij tientallen prijzen: toch bleef de CL-winst in Duitsland uit. In Catalonië won hij die prijs wel tweemaal: dat is de doelstelling die hij in Engeland ook (minimaal) heeft. De succescoach begon zijn trainersloopbaan overigens bij het tweede team van FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen