NEC en FC Oss continueren samenwerking in de jeugdopleiding

17 mei 2018, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC en FC Oss zullen ook komend seizoen de band op voetbaltechnisch gebied warm houden. De samenwerking in de jeugdopleiding tussen de twee Jupiler League-clubs wordt namelijk met een jaar verlengd, omdat de constructie in de academie van beide kanten goed bevalt.

Alle jeugdteams spelen onder de naam van NEC/FC Oss en dat is een goede zaak voor beide partijen. "Door de samenwerking met FC Oss hebben we, naast onze eigen regio, ook in de regio Oss een sterke positie. Dit heeft zich de afgelopen jaren vertaald in het doorstromen van talenten welke afkomstig zijn uit Oss. Door het verlengen van de prettige samenwerking kunnen we deze positie behouden. De succesvolle verhuur van Ragnar Oratmangoen, als ander voorbeeld, laat zien dat de samenwerking ook voor het eerste elftal beide clubs kan versterken", aldus technisch directeur Remco Oversier van NEC.

Ook Peter Bijvelds, die verantwoordelijk is voor het technisch beleid binnen de club uit Oss, is tevreden. "We hebben als organisatie ideeën over onze toekomst en de samenwerking met amateurclubs als het gaat om goed opleiden van jeugd. We zijn we met verenigingen uit de regio in gesprek om een brede samenwerking te starten. Dat leidt tot groot enthousiasme, waarbij wij als club meer komen brengen dan halen. Een denkwijze over opleiden op ons niveau in een nieuwe vorm, wat verder gestalte moet krijgen. Bovendien wachten we hierin nog op definitieve nieuwe regelgeving en besluitvorming van de KNVB."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen