Vitesse haalt met Thelander wederom een verdediger

Vitesse haalt met Thelander wederom een verdediger

17 mei 2018 – Vitesse heeft zich versterkt met Rasmus Thelander. De centrale verdediger komt over van het Zwitserse FC Zürich en tekent een contract voor drie seizoenen in Arnhem. De 26-jarige achterhoedespeler speelde eerder voor Aalborg BK, Akademisk BK en Panathinaikos. Over een transfersom heeft de Eredivisionist geen mededelingen gedaan.Wel had Thelander nog een contract tot en met 2019 in Zwitersland. Dus wilde Vitesse de verdediger graag hebben.  "De positie centraal in de verdediging was voor ons een belangrijke plek om ons te versterken. Rasmus hebben we verschillende keren in actie gezien. Hij is fysiek sterk, heeft kopkracht en een winnaarsmentaliteit. Rasmus is een welkome aanvulling in onze selectie", laat technisch directeur Marc van Hintum weten.

De Deen was zelf ook in zijn nopjes met zijn overgang naar Arnhem. "De Eredivisie staat in Denemarken goed aangeschreven. Niet voor niets hebben veel Denen een mooie periode gehad in Nederland. De faciliteiten en de ambitie van de club spreken mij aan. Ik zie mijn transfer naar Vitesse als een volgende stap in mijn carrière."

Met de komst van Thelander, en eerder al Khalid Karami, lijkt een vertrek van verdedigers Matt Miazga en Guram Kashia - hij gaf recentelijk aan open te staan voor een nieuwe uitdaging na jarenlang bij Vitesse te hebben gespeeld - dichterbij te komen. 


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020