Riekerink tekent bij sc Heerenveen: "Ben blij en trots"

17 mei 2018, 16:27   Bijgewerkt: 17 mei 2018, 20:18

Jan Olde Riekerink ging in zijn loopbaan meerdere buitenlandse avonturen aan, maar strijkt nu neer bij sc Heerenveen. De coach is blij dat de Friese club hem de kans geeft en kijkt uit naar zijn job in de Eredivisie. Hij heeft in het Abe Lenstra Stadion voor twee jaar getekend.

"Ik ben een blije en trotse trainer", sprak hij volgens de Leeuwarder Courant bij zijn presentatie. "Blij omdat ik trainer in de Eredivisie zal zijn. Dat ambieerde ik heel erg. Trots omdat ik twee jaar trainer mag zijn van Heerenveen, een club met traditie die ontzettend aanspreekt. We hebben elkaar in gesprekken in drie dingen gevonden", sprak Olde Riekerink. "In de eerste plaats het opleiden van talenten. Dat past bij het Nederlandse voetbal, maar zeker ook bij Heerenveen. Met opleiden heb ik veel ervaring. Daar wil ik graag specifiek op insteken."

"Ook wil ik inzetten op een topsportmentaliteit. En ten derde wil ik binden. Het familie- en wij-gevoel wil ik versterken, zowel met de staf als de mensen op de werkvloer." Daar hoort volgens Olde Riekerink ook een aanvallende speelwijze bij. "Verbinden heeft ook te maken met een manier van spelen. Daarmee maak je connectie met het publiek. Het gaat hier niet alleen om resultaat, maar ook om vermaak. Ik wil daarbij ook binding krijgen met streek en omgeving. Daarom ga ik hier ook wonen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen