Legende Buffon (40) kondigt afscheid aan bij Juventus

17 mei 2018, 12:06   Bijgewerkt: 17 mei 2018, 12:28

Na zeventien jaar in het eerste van Juventus zwaait Gianluigi Buffon na dit seizoen definitief af in Turijn. De veertigjarige keeper heeft donderdag aangekondigd dat hij na dit voetbaljaar vertrekt bij De Oude Dame. Of zijn loopbaan er definitief opzit, laat hij in het midden.

De veertigjarige keeper speelt sinds 2001 bij Juventus en won met de club negende keer de Serie A. Ook legde hij vijf keer beslag op de Supercoppa en vier keer de Coppa Italia. Hij acht de tijd nu rijp om te vertrekken bij de club. "Die conclusie trek in na een prachtige reis", zei hij op het persmoment. "Ik heb het geluk gehad om prachtige tijden gekend te hebben. Ik heb altijd mijn best gedaan, maar zaterdag zal het duel met Hellas Verona mijn laatste duel zijn voor Juventus. In mijn ogen is dit het beste moment om te vertrekken."

Buffon is al veertig, maar heeft door de jaren heen weinig aan kwaliteit ingeboet. "Mijn angst was om in de laatste jaren minder te worden, maar ik ben trots dat ik op mijn veertigste nog altijd dit kan laten zien. Ik wil iedereen bij Juventus bedanken. Ik ben nu niet van plan om in de derde of vierde divisie te gaan spelen. In ben competitief en ben geen liefhebber van situaties waarin ik voor mijn gevoel niet genoeg uitgedaagd wordt. Volgende week zal ik beslissen wat ik in de toekomst ga doen."

De oud-speler van Parma was in zijn prachtige loopbaan niet alleen met Juventus zeer succesvol, maar ook individueel. Hij keepte in totaal 875 duels voor Juventus, waarin hij 383 keer de nul hield. Maar liefst twaalf keer werd hij uitgeroepen tot beste keeper van een Serie A-seizoen.

Buffon is met 176 interlands recordinternational van Italië. Terugkeren in het shirt van de nationale ploeg zal hij definitief niet meer. 

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen