Aangevallen Dost slaat bekerfinale waarschijnlijk over

17 mei 2018, 00:00

Ondanks de aanval van hooligans, speelt Sporting Portugal zondag de bekerfinale tegen Aves. Maar Bas Dost, die een hoofdwond opliep, komt waarschijnlijk niet in actie. "Voetbal is voor mij niets meer waard als je zoiets meemaakt", aldus Dost tegen het Algemeen Dagblad.

Naast dat Dost totaal geen trek heeft in de finale, is het überhaupt maar de vraag of hij fysiek en/of mentaal voldoende opgelapt is. Het gaat naar omstandigheden goed met Dost, maar hij kampt nog met 'knallende koppijn'. De gestopte Oranje-international gaat tijdens zijn vakantie nadenken over zijn toekomst, heeft hij laten weten aan het AD. Dost heeft bij Sporting nog een contract voor twee jaar.

De spelers van Sporting besloten woensdag, een dag na de aanval, de finale te spelen. Mede vanwege het respect voor de tegenstander. Sporting gaat in ieder geval niet meer trainen voor zondag. Dost: "Heel Sporting huilt. Dit is de zwartste dag in de historie van de club. Je verwacht niet dat dit mogelijk is. Ik word er stil van."

Vijftig hooligans met bivakmutsen slaagden er dinsdag in om het trainingscomplex van Sporting te betreden. Dost werd aangevallen, maar ook ploeggenoten en trainer Jorge Jesus. 23 hooligans werden woensdag opgepakt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen