Cocu, De Jong en Arnesen nemen taken Brands voorlopig over

16 mei 2018, 18:25

Het vertrek van Marcel Brands vangt PSV in ieder geval de komende drie maanden op met Phillip Cocu, John de Jong (hoofdscout) en commissaris Frank Arnesen. Technisch manager Brands gaat per 1 juni aan de slag bij Everton, zo werd woensdag bekend. Sinds de concrete interesse van The Toffees anticipeerde PSV op een mogelijk vertrek van Brands.

"We kunnen dat in de komende transferwindow zo invullen, omdat er een professionele organisatie staat met duidelijke structuren en uitgewerkte plannen en scenario's", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op het clubkanaal van PSV. "John de Jong en Phillip Cocu (hoofdtrainer) zullen in hun vertrouwde rol  technische kennis inbrengen. Peter Fossen (operationeel directeur, red.) en ik zullen onze reguliere rollen vervullen. Daarnaast zal Frank Arnesen, gelouterd in de internationale voetbalwereld, ons vanuit de RvC met raad en daad bijstaan."

Brands werkte in totaal acht jaar voor PSV. Hoogtepunten waren de drie landstitels in de laatste vier jaar. "Natuurlijk gaan we Marcel als mens en manager ontzettend missen. Hij is van grote waarde voor PSV geweest. Omdat hij zo secuur te werk ging en organisatorisch ontzettend sterk is, laat hij een sterk fundament achter, waar wij nog jaren ons voordeel mee kunnen doen", aldus Gerbrands.

Lees meer: Brands verlaat PSV en kiest voor Everton

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen