Willem II
0 – 0
NAC Breda

Advocaat erkent dat de druk bij zijn ploeg ligt: "Sparta moet"

Advocaat erkent dat de druk bij zijn ploeg ligt: "Sparta moet"

16 mei 2018 – Dick Advocaat kan nog altijd geen beroep doen op de eerste keepers Roy Kortsmit en Jannik Huth. Dus valt hij wederom terug op Leonard Nienhuis, de goalie die tegen FC Dordrecht een paar keer niet helemaal vrijuit ging bij de tegendoelpunten. Toch blijft de ervaren oefenmeester positief over de kansen van de Rotterdammers."Roy Kortsmit is er niet bij, hij is nog geblesseerd. Jannik Huth (gehuurd van 1. FSV Mainz) is ook niet fit en gaat terug naar Duitsland", aldus Advocaat tegenover RTV Rijnmond tijdens de persconferentie voorafgaand aan het belangrijke duel met Emmen. Verder wilde hij niet veel kwijt over de opstelling. "Ik hoef niet op alle vragen antwoord te geven. Nelom is ook vraagteken voor duel donderdag, hij heeft liesproblemen", was het enige wat hij over de startende elf zei.

En dat de druk inderdaad bij Sparta Rotterdam ligt, moest Advocaat uiteindelijk wel beamen. "Er zijn veel consequenties aan verbonden als Sparta degradeert uit de Eredivisie. Hopelijk gaat dat het niet gebeuren. Voor fans en voor iedereen", vond de coach. "Sparta moet, voor Emmen zou promotie alleen maar geweldig zijn."

Tijdens de eerste play-offronde hadden de Spartanen het bijzonder moeilijk. Toen bleef de ploeg van Advocaat met heel veel moeite op de been tegen FC Dordrecht. Dus wist de ervaren coach wat hij in elk geval wil doen: overleven. "Als we erin blijven hebben we het goed gedaan, moeten we nog twee duels goed doorkomen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019