Ajax
0 – 0
SC Heerenveen

ADO Den Haag neemt afscheid van ervaren aanvaller Duplan

ADO Den Haag neemt afscheid van ervaren aanvaller Duplan

16 mei 2018 – Édouard Duplan (35) vertrekt na dit seizoen zoals verwacht bij ADO Den Haag. Het contract van de ervaren aanvaller dat tot deze zomer loopt, wordt niet verlengd, waardoor hij na drie jaar vertrekt uit de Hofstad. De afgelopen voetbaljaargang was de rol van de buitenspeler bovendien al een stuk kleiner dan daarvoor."Edu is een sieraad gebleken voor zowel de Nederlandse voetballerij als voor ADO Den Haag", vertelt technisch directeur Jeffrey van As. "Zeker vorig seizoen, toen hij na de winterstop echt bepalend was in ons aanvalsspel. Dit jaar kampte hij in de eerste seizoenshelft helaas met wat knieproblemen, waardoor hij wat minder aan spelen toekwam. Na de winterstop was hij echter altijd aanwezig op de trainingen en was hij ook belangrijk in de kleedkamer. Edu is een voorbeeld voor alle jonge én oude spelers. Hij laat als geen ander zien hoe je het beste kan omgaan met teleurstellingen. We zullen hem op alle vlakken gaan missen en wellicht keert hij in de toekomst in een andere rol terug bij ADO Den Haag."

Van As erkent dat het feit dat Duplan ouder wordt, een rol heeft gespeeld in de keuze om afscheid van hem te nemen. "Helaas hebben we als club de beslissing moeten nemen om niet met Édouard verder te gaan. Hoewel de leeftijd steeds meer een rol bij hem gaat spelen, kan hij absoluut nog heel goed voetballen. We zijn er daarom van overtuigd dat hij voor andere clubs nog zeker een meerwaarde kan zijn."

In totaal speelde de Fransman ruim 84 keer in het eerste van ADO Den Haag, waarin hij vijf keer scoorde en 22 assists gaf.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019