RB Leipzig en Hasenhüttl uit elkaar na 'contract-conflict'

RB Leipzig en Hasenhüttl uit elkaar na 'contract-conflict'

16 mei 2018 – RB Leipzig en Ralph Hasenhüttl zijn een jaar eerder dan gepland uit elkaar gegaan. Het contract van de coach liep pas volgend jaar af, maar omdat trainer en club het niet eens werden over een nieuwe verbintenis, gaan ze per direct uit elkaar. Dat laat de club weten via de officiële kanalen."Het is toegestaan dat de club besloten heeft om niet te verlengen. We waren het er in elk geval wel over eens dat het geen zin om door te gaan, als er verder geen toekomst was over mijn duidelijkheid", aldus Hasenhüttl in een korte verklaring. "Na lange successen moeten er nieuwe, eerlijke doelstellingen komen. Soms moet je als coach dan ook kiezen voor 'nee' in plaats van een geruststellende 'ja'."

In zijn eerste jaar in Leipzig werd Hasenhüttl bijzonder knap tweede: het afgelopen seizoen ging het iets minder in de Bundesliga met de zesde plaats, was het verschil met nummer drie 1899 Hoffenheim klein. In de Europa League was de ploeg van Hasenhüttl op de rand van de halve finale, maar kreeg het na de 1-0 overwinning in eigen huis in Frankrijk de deksel op de neus (5-2).

Ondanks de uitschakeling en de zesde plaats wilde de club graag verder met de coach, maar kwam er niet uit met hem om zijn in 2019 aflopende contract te verlengen. Dus besloten ze de samenwerking, zoals in de Duitse media al enkele dagen werd geschreven, voortijdig te beëindigen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 oktober 2018

  2. dinsdag 16 oktober 2018