Heitinga ziet Atlético als grote favoriet voor finale Europa League

Heitinga ziet Atlético als grote favoriet voor finale Europa League

16 mei 2018 – John Heitinga ziet Atlético Madrid als de grote favoriet voor de Europa League-finale van woensdagavond. De voormalig verdediger van de Spaanse grootmacht vindt het geen toeval dat zijn oude werkgever weer in de eindstrijd staat. "Het is de vijfde Europese finale in de afgelopen acht jaar", weet hij."Veel mensen roepen dat het anti-voetbal is, maar Simeone laat zijn ploeg heel goed spelen vanuit de omschakeling", vertelt Heitinga tegenover De Telegraaf. "Bij vlagen is het heel zakelijk, maar wel efficiënt." Een van de grote krachten is volgens de oud-Ajacied het feit dat er een harde kern is met onder andere Koke, Diego Godín en Koke. "Die laten zich niet uit de tent lokken richting de finale qua spanning."

Ook coach Simeone is een van de grote krachten van Atlético Madrid. "Een geniale gek. Hij weet wat zijn ploeg kan en zijn ploeg weet wat hij verlangt. Ook vanaf de tribune kan hij het publiek aanjagen. Ze spelen zo goed vanuit de discipline, een stugge ploeg. Je komt er bijna niet doorheen, met slopers zoals Godin achterin. Je moet heel goed zijn, wil je hen in de lucht kloppen."

Toch ziet Heitinga ook een voordeel voor Marseille: "De finale is in Frankrijk. Dus veel mensen zullen Olympique Marseille aanmoedigingen. Atlético Madrid blijft voor mij echter de favoriet, maar het zou voor de finale leuk zijn als Marseille snel scoort."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 januari 2019

  2. dinsdag 15 januari 2019