Ajax
0 – 0
SC Heerenveen

AZ breekt het contract van doorgebroken Ouwejan open

AZ breekt het contract van doorgebroken Ouwejan open

16 mei 2018 – AZ heeft het contract van verdediger Thomas Ouwejan open gebroken en verlengd met twee jaar. De oude verbintenis van de linksback liep tot 2020, dat is met zijn verbeterde voorstel 2022. "Ik ben hier erg blij mee , laat Ouwejan weten.De back werd in Alkmaar opgeleid, debuteerde in de Europa League tegen Atheltic Bilbao en veroverde dit seizoen een vaste plaats in het elftal van John van den Brom. "Het is hartstikke mooi om voor zo'n lang tijd te mogen bijtekenen. AZ is een nuchtere club en dat past bij mij. Ik denk dat ik me goed heb ontwikkeld, maar er blijven nog genoeg verbeterpunten", vindt Ouwejan, die binnenkort met Jong Oranje naar Zuid-Amerika afreist. "Ik wil nog vaker op de juiste momenten mee naar voren en daarmee belangrijk zijn voor het team."

Ook Max Huiberts, de directeur voetbalzaken, is content met zijn contractverlenging. "Hoewel zijn contract nog twee seizoenen doorliep, vonden wij dat zijn ontwikkeling een passende beloning moest krijgen. Thomas is een jongen uit de regio, heeft een goed loopvermogen en uitstekend linkerbeen. We zijn dan ook blij dat we hem langdurig aan de club hebben kunnen binden", aldus de bestuurder.

Ouwejan meldt zich overigens woensdag nog bij het Nederlands elftal. Zolang de selectie van bondscoach Ronald Koeman niet compleet is, vormt de verdediger met andere Jong Oranje-spelers een aanvulling op de beperkte groep. Afgelopen seizoen kwam hij tot 21 duels, waarin hij driemaal scoorde.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019