Everton bevestigt vertrek van Allardyce en bouwt jarenplan

Everton bevestigt vertrek van Allardyce en bouwt jarenplan

16 mei 2018 – Sam Allardyce is officieel vertrokken als manager van Everton. De geruchten deden al dagenlang de ronde dat hij woensdag officieel moest vertrekken en dat gebeurde inderdaad: de coach en de club gaan uit elkaar. "Hij heeft stabiliteit gebracht, maar we moeten een nieuw meerjarenplan bouwen", vertelde CEO Denise Barrett-Baxendale.In een kort statement op de clubsite wordt het afscheid aangekondigd van Allardyce, die de opvolger was van Ronald Koeman bij Everton eerder dit seizoen. Hij tekende een contract tot en met 2019, maar ondanks dat hij nog achtste werd (!) met de ploeg die op het moment van Koemans vertrek achttiende stond, wordt dat dus voortijdig beëindigd. De club lijkt een nieuwe weg in te willen slaan.

En in dat plaatje past de 63-jarige coach niet. "We willen Sam bedanken voor zijn taak de afgelopen zeven maanden. We hebben echter besloten dat we een nieuwe manager willen benoemen, die een meerjarenplan gaat bouwen. Nogmaals onze oprechte dank en we wensen Sam het allerbeste voor de toekomst", aldus Barrett-Baxendale.

Marcel Brands
Marco Silva wordt gezien als de ideale nieuwe manager. Hij werd eerder dit jaar ontslagen bij Watford. Zelf leek Alladyce overigens ook wel klaar in Liverpool: in april raakte hij in opspraak nadat hij een onderzoek van The Telegraph onder de Everton-fans naar zijn prestaties als manager afdeed als onzin. Die krant had eerder nog het schandaal onthuld, waardoor hij moest vertrekken als bondscoach. 

Uitgerekend op de dag dat hij in die functie zijn WK-selectie zou aankondingen - dat gedaan wordt door Gareth Southgate, moet hij vertrekken. Onduidelijk is nog of ook de technisch directeur moet vertrekken. Volgens de Engelse media wel en zou Marcel Brands de gedroomde opvolger zijn. De Premier League-club heeft daarover echter nog niets naar buiten gebracht.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 oktober 2018

  2. dinsdag 16 oktober 2018