Willem II
0 – 0
NAC Breda

De Jong baalt van late tegentreffer, maar vertrouwt in goed einde

De Jong baalt van late tegentreffer, maar vertrouwt in goed einde

16 mei 2018 – FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong baalde flink dat de 2-2 tussenstand niet over de streep werd getrokken door zijn ploeg dinsdagavond. Volgens de oefenmeester had er veel meer ingezeten dan de 3-2 nederlaag die het uiteindelijk leed in Gelderland. Desondanks houdt de coach nog vertrouwen voor de return in Utrecht."2-2, dat was voor ons een goed resultaat geweest. Maar toen kwam er in de blessuretijd nog een vrije trap en belandde de bal bij de tweede paal, waar die door Guram Kashia werd ingekopt", baalde De Jong na het duel. "Het is frustrerend dat we die 2-2 niet over de streep trokken. Maar gezien de fitheid van de selectie en de momenten die we gecreëerd hebben, zullen we ervoor zorgen dat het zaterdag een heet avondje wordt in Utrecht. We gaan dan voor de winst, want we willen een kroon zetten op een goed seizoen."

Daar heeft de coach alle vertrouwen in, zeker omdat zijn team heel sterk begon in Arnhem. Binnen tien minuten hadden ze zeker al één, misschien wel twee, keer kunnen juichen. "We kregen al vrij snel twee grote kansen, maar benutten die niet", zag hij. "En op een gegeven moment kwam er een moment waarop er een voorzet kwam van de zijkant. We hadden er op gehamerd de kopkracht in de zestien weg te halen, toch viel de 1-0."

Verder viel middenvelder Zakaria Labyad, van wie dinsdag officieel bekend werd dat hij volgend jaar in Amsterdam speelt, kort in. Met succes; hij scoorde uit een vrije trap de gelijkmakende 2-2. De Jong: "Zakaria is een speler op wie wij zuinig zijn. We weten dat hij het verschil kan maken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019