De Graafschap
4 – 1
Fortuna Sittard
FC Emmen
0 – 2
PSV

Officieel: NAC Breda stelt Van der Gaag aan als nieuwe trainer

Officieel: NAC Breda stelt Van der Gaag aan als nieuwe trainer

16 mei 2018 – Mitchell van der Gaag wordt de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. De Parel van het Zuiden heeft een akkoord voor twee seizoenen (met de optie voor nog eens twee jaar) bereikt met de 46-jarige oefenmeester, die aan het einde van het seizoen overkomt van Excelsior. Hij is de opvolger van Stijn Vreven, die deze zomer juist vertrekt uit Brabant."Met deze overgang naar NAC heb ik de nieuwe uitdaging gevonden die ik zocht. De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel", vertelt hij op de clubsite. Daarmee duidt hij ook meteen het verschil met Excelsior, waar de belevenis een stuk minder groot is en ook de mogelijkheden beperkter zijn.

"Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland. Daarnaast heeft NAC in alle gesprekken een professionele indruk gemaakt. De club heeft de afgelopen jaren stapsgewijs een uitstekend topsportklimaat ontwikkeld door te werken met verschillende specialisten", aldus Van der Gaag. De keuze van de oefenmeester is niet gek: de mogelijkheden in Breda om door te groeien zijn veel groter dan op Kralingen, waar de club al twee seizoenen op haar tenen liep qua prestaties. Bovendien loopt een groot deel van de selectie leeg

Ervaring
Van der Gaag heeft de afgelopen seizoenen een uitstekende indruk gemaakt bij Excelsior, waar hij knap twaalfde en elfde werd. Eerder eindigde hij met FC Eindhoven op de vierde plaats in de Jupiler League en deed hij het ook in Portugal bij Marítimo en Belenenses het goed deed. Met die laatste club promoveerde hij naar het hoogste niveau en haalde hij de halve finale van de Portugese beker. Niet voor niets is technisch directeur Hans Smulders in zijn nopjes met het aantrekken van de coach.
 

"De komst van Mitchell is voor ons geweldig nieuws. Ik heb eerder kort met hem samengewerkt bij Eindhoven, dus ken hem al wat langer. Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders, garant staat voor veel trainingsarbeid en een goede visie heeft op het trainersvak. Ook heeft hij de kwaliteit om een grote specialistische staf vanuit meerdere vakgebieden aan te sturen en steekt veel tijd in het individueel beter maken van spelers", aldus de 'TD'.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019