De Graafschap
5 – 1
Fortuna Sittard
FC Emmen
1 – 2
PSV

Van Persie wil trainerspapieren halen: "KNVB denkt echt mee"

Van Persie wil trainerspapieren halen: "KNVB denkt echt mee"

16 mei 2018 – De KNVB juicht het toe dat Robin van Persie graag het trainersvak in wil. De aanvaller besprak zijn wensen met Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma: zij willen de Feyenoorder maar al te graag helpen. Als topscorer aller tijden van Oranje is er voor hem de mogelijkheid om een andere vorm te krijgen in de cursus.Dat geldt voor spelers met minimaal vijftig interlands, die twee eindtoernooien hebben gespeeld met Oranje en op z'n minst vijf seizoenen in de Europese topcompetitie actief waren. Dat geldt voor RVP zéker. "Ik heb met beide heren een tijd gezeten en ze zijn heel behulpzaam. We hebben over mijn toekomst gesproken en de KNVB wil echt meedenken", vertelt hij tegenover De Telegraaf.

Van Persie wil graag alle benodigde diploma's zo snel mogelijk halen, maar de mogelijkheden daarin waren ook nog belangrijk voor het feit of hij wel of niet door zou gaan bij Feyenoord. "Voor het diploma UEFA C en B is vanwege mijn achtergrond als profvoetballer wel een modus te vinden. Maar bij A moet je telkens drie dagen bij je club weg. Als we met Feyenoord op donderdag in de Europa League spelen kan ik niet op maandag zeggen tegen de trainer dat ik even drie dagen niet kom." Dus wordt daarin een oplossing gezocht.

Als voorzichtig begin, van de man die werkte onder bijvoorbeeld Arsène Wenger, Sir Alex Ferguson en Louis van Gaal kijkt Van Persie vaak bij Feyenoorder Onder 12 en 15. "Als je gastjes van tien jaar nu absolute toptrainingen geeft, lever je straks als Nederland echt wel een keer een Cristiano Ronaldo af", aldus de routinier, die maandagavond laat besloot om door te gaan in Rotterdam-Zuid.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019