Petersen verrassing in Duitse ploeg, Löw verlengt contract

15 mei 2018, 13:14   Bijgewerkt: 21 mei 2018, 15:39

Nils Petersen is de grote verrassing in de voorlopige WK-selectie van Duitsland. Nooit eerder werd de 25-jarige spits van SC Freiburg opgeroepen door bondscoach Joachim Löw, die dinsdag zijn contract tot de zomer van 2022 verlengde.

Petersen krijgt de voorkeur boven Sandro Wagner (Bayern München) en Mark Uth (Hoffenheim). Opvallend is ook de afwezigheid van Mario Götze, die Duitsland vier jaar geleden in Brazilië nog naar de wereldtitel schoot.

Manuel Neuer behoort ook tot de 27-koppige voorselectie. De doelman is het hele seizoen al geblesseerd, maar is op de weg terug. Hij traint inmiddels weer volledig mee bij Bayern. Andere keepers in de voorselectie zijn Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain) en Marc-André ter Stegen (FC Barcelona).

Löw is ook tijdens het WK 2022 in Qatar bondscoach van de Duitsers. De bondscoach en zijn assistenten Thomas Schneider en Andreas Köpke hebben hun contract verlengd, zo werd gemeld tijdens de presentatie van de voorselectie. Löws verbintenis liep al tot medio 2020.

Voor het komende WK moet Löw voor 4 juni zijn definitieve selectie bekendmaken. Vier spelers moeten nog afvallen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen