De Jong denkt dat de fans het verschil kunnen maken in play-offs

15 mei 2018, 09:21   Bijgewerkt: 15 mei 2018, 18:02

Henk de Jong kan nadat hij eerder met SC Cambuur promoveerde, hetzelfde kunstje flikken met De Graafschap. Als hij in het tweeluik afrekent met Almere City, gaan De Superboeren naar de Eredivisie. Hoewel hij vertrouwen heeft in een goede afloop, wordt het nog een heel karwei. "Ik reken me totaal niet rijk met Almere", vertelt hij over de uitschakeling van Roda JC.

Tegenover Omroep Gelderland keek hij terug op de exit van de Limburgers. "Je ziet dat de Eredivisie-clubs het moeilijk hebben. Mij maakt het niet zo veel uit", aldus de coach. "Wij zijn als clubs in de Jupiler League veel meer gewend om het spel te maken. Dat geldt ook voor Almere. Voor Eredivisie-clubs die in de play-offs terecht komen, is het meer overleven in een seizoen."

Toch vindt de trainer ook opponent Almere City een uitstekende ploeg, ondanks dat er in het thuisduel op 9 april in de Jupiler League nog met 4-2 gewonnen werd van die ploeg. De Jong: "Het wordt weer een fifty-fifty wedstrijd. Thuis waren wij sterker, uit waren zij dat. Ik vind het een prachtige tegenstander."

Volgens de coach, die met De Graafschap eerst in Flevoland speelt, kunnen de supporters het verschil maken. "Wat ik vooral mooi vind, is dat het zo leeft bij de club. Het is wat we hier met zijn allen graag willen. Er zijn nu al weer zo veel seizoenkaarten verkocht, dat is wel bijzonder", vond hij. Ook roemde hij de 'orkaan van geluid' in De Vijverberg. "Guus Hiddink heb ik onlangs gesproken. Die had het over een onneembare vesting. Dat vind ik mooi en daar willen we ook weer naar toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen