Roda JC verwacht dat halve selectie vertrekt na degradatie

15 mei 2018, 08:27   Bijgewerkt: 15 mei 2018, 09:28

Roda JC gaat de degradatie naar de Jupiler League bijzonder hard voelen. Het spelersbudget wordt bijvoorbeeld  dertig á veertig procent verlaagd, waardoor vermoedelijk minimaal de helft van de selectie zal vertrekken in Kerkrade. Ook zal er op andere punten moeten worden bezuinigd, want er worden géén grote risico's genomen om te werken aan een snelle terugkeer.

"We hadden een plan A en een plan B. Direct na de degradatie ben ik met plan B gaan werken. Ik heb maandag binnen zes uur alles in gang gezet. We moeten terugschakelen, dat is de realiteit", vertelt technisch directeur Harm van Veldhoven in De Limburger. "We hebben de afgelopen tijd veel gesprekken gehad met spelers die we interessant vinden. Het plan was om binnen een week na handhaving in de Eredivisie op de transfermarkt te gaan handelen. Maar nu kunnen we die spelers niet meer betalen en moeten we terug naar plan B."

Dat bestaat dus onder meer uit een financiële terugloop van dertig á veertig procent: financiële risico's gaat de club in elk geval niet nemen om snel terug te komen in de Eredivisie. Van Veldhoven: "Ik verwacht dat zo'n twaalf spelers zullen blijven en zo'n twaalf spelers zullen vertrekken. Het kan zijn dat een speler goed genoeg is, maar financieel niet meer past bij het niveau waarop we gaan spelen. We moeten ergens ons verlies gaan compenseren. Over de hele linie zal deze club zeker twee tot drie miljoen euro verliezen door minder inkomsten."

Opstappen

Van Veldhoven, die eerder al openlijk steun uitsprak voor trainer Robert Molenaar en achter die woorden bleef staan, zal zelf zijn conclusies niet trekken na de degradatie. "We zijn begonnen met een achterstand, moesten opboksen tegen clubs met een grotere begroting, meer structuur. Als je een oordeel velt, moet je de problematiek van de hele club onder ogen nemen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen