NEC moet flink bezuinigen na het mislopen van promotie

15 mei 2018, 07:54

NEC zal door het mislopen van promotie naar de Eredivisie flink moeten bezuinigen. De club kampte al met een flink tekort, maar dat werd in het eerste jaar nog bijgepast door investeerders en transferinkomsten. Dat is niet langer het geval en dus zal er een flinke bezuinigingsronde moeten komen.

"Dat we de tering naar de nering moeten zetten is duidelijk. Dat gaat ten koste van een aantal mensen. We zullen opnieuw moeten gaan bouwen", vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover De Gelderlander. Het spelersbudget zou naar verluidt dalen van 2,2 miljoen naar 1,2 miljoen. Volgens Van Schaik is het verschil echter kleiner.

"We zullen er alles aan doen omdat op de top van de Jupiler League te houden. Het is een voordeel dat een aantal contracten afloopt van spelers met hoge salarissen, die dit seizoen vooral op de bank zaten. Dat scheelt een paar ton", legt hij uit. Dat geldt voor spelers die veel verdienen, maar ook belangrijk zijn. Gregor Breinburg, Janio Bikel, Wojciech Golla, Mohamed Rayhi: zij mogen vertrekken uit Nijmegen.

Of trainer Pepijn Lijnders ook aan de beurt komt tijdens de bezuinigingsronde, wilde Van Schaik niet kwijt. "We moeten niet iedereen die fouten maakt meteen slachtofferen. Dan krijg je onrust en geef je mensen niet de kans te leren van fouten. Ik weet ook dat ik niet alles goed heb gedaan. Maar ik ben geen wegloper.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen