Ook PSV wilde Labyad hebben, maar hij koos zelf voor Ajax

15 mei 2018, 07:48

PSV heeft geprobeerd om Zakaria Labyad (25) voor de neus van Ajax weg te kapen. De oud-speler van de Eindhovenaren heeft die aanbieding echter geweigerd, want hij wil per se naar Ajax. Daar wil hij onder leiding van Erik ten Hag, de trainer die hem in Utrecht een nieuwe kans bood, een volgende stap zetten richting de top.

"Ik heb telefonisch contact met Marcel Brands gehad en werd door Phillip Cocu geappt. Maar ik had een verleden bij PSV. Is het dan verstandig terug te gaan? Mijn familie en ik dachten uiteindelijk van niet", vertelt de hoofdrolspeler tegenover De Telegraaf. Dus kreeg Ajax de voorkeur, mede vanwege de aanwezigheid van Ten Hag.

"Dat heeft mijn wens om naar Ajax te gaan vele malen versterkt. Maar ook zonder hem was ik graag die kant op gegaan", verzekert Labyad. "In eerste instantie ben ik voor op het middenveld gehaald. Dat is ook waar ik het liefst speel. Maar als het team me op een andere plek nodig heeft, sta ik daar natuurlijk voor open."

In Utrecht hoopt hij op een positieve manier afscheid te nemen in de play-offs. "Het moet een afscheid worden om nooit te vergeten met het Europese ticket als cadeau voor de supporters", aldus de middenvelder, van wie het nog onduidelijk is of hij in actie kan komen tijdens de ontmoeting met Vitesse. Met zijn transfer zal zijn inzetbaarheid in elk geval niets te maken hebben. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen