Kuyt relativeert onrust: "Heb zeker geen rancune naar Gio"

15 mei 2018, 07:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het boek van Dirk Kuyt zorgde maandag voorde nodige ophef in het land. De aanvaller haalt namelijk uit naar zijn voormalig trainer Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord liet op haar beurt weten niet achter de inhoud van het boek te staan. Toch relativeert de Katwijker de onrust. "Ik heb absoluut geen rancune ten opzichte van Gio", verzekert hij.

"Ik zeg alleen dat ik het oneens was met de keuze die de trainer maakte. Maar in het boek lees je dat ik die keuze accepteer, omdat ik wel moet, en er uiteindelijk alles aan doe om klaar te zijn op het moment dat de trainer mij nodig heeft", vertelt hij tegenover de NOS. "Het is ook zijn kwaliteit geweest dat hij mij nooit verloren heeft, maar dat ik er stond toen hij mij nodig had."

Dus is de onrust die er was rondom Van Bronckhorst en Kuyt onterecht, zo vindt de voormalig aanvaller. "Sterker nog, ik heb heel veel respect voor hem, als mens en als trainer. Als mensen daar nu een ander gevoel bij hebben omdat ik op bepaalde momenten kritisch ben geweest, dan is dat jammer, want dat is absoluut niet zo. Ik was het weleens oneens met hem, maar ik was de speler en Gio was de baas en ik bleef zijn keuzes respecteren."

En volgens Kuyt is dat ook hetgeen wat je leest, als je het hele boek doorgaat. "Natuurlijk staan er kritische dingen in het boek, maar ik denk dat als je het boek leest, er meer positieve dingen in staan over de mensen met wie ik heb samengewerkt dan negatieve. Ik wilde alleen aangeven dat succes behalen niet altijd vanzelfsprekend is en dat het ook niet altijd rozengeur en maneschijn is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen