Bizarre ontknoping bij Oranje onder 17: "Hij kwam van zijn lijn"

15 mei 2018, 00:03

Ook Oranje onder 17-doelman Joey Koorevaar zag zijn Ierse collega in de penaltyserie tijdens de kwartfinale van het EK te vroeg van zijn lijn komen. De keeper van Ierland stopte de inzet van Daishawn Redan, maar volgens de arbitrage overtrad de sluitpost de regels. De Ier kreeg zijn tweede gele kaart en Redan schoot Oranje in de herkansing alsnog naar de halve finale.

Koorevaar zag het allemaal van dichtbij gebeuren. "Hij kwam van zijn lijn, absoluut", zegt de Feyenoorder op OnsOranje.nl. "Ik heb dat direct aangegeven en zag dat ook de assistent-scheidsrechter dat deed. En dat hij geel kreeg; dat had de scheidsrechter vooraf tegen ons gezegd, dus dat leek me wel terecht."

In de reguliere speeltijd stond het 1-1. Toen Nederland eindelijk de stugge defensie van Ierland passeerde, kreeg het meteen een tegentreffer om de oren. "Je speelt liever een echte wedstrijd. Of, nou ja, dit was natuurlijk ook een wedstrijd, maar een ander soort wedstrijd", aldus Van Wonderen, die het slotstuk na afloop ook even moeilijk kon geloven. "Een bizarre ontknoping, dat kun je wel zeggen ja."

Oranje onder 17 speelt donderdag de halve finale tegen gastland Engeland.

De beelden:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen