Oranje onder 17 in halve finale na opmerkelijke penaltyreeks

14 mei 2018, 22:19

Via een opmerkelijke strafschoppenserie staat Oranje onder 17 in de halve finale van het EK. De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen klopte maandag Ierland, nadat het in de reguliere speeltijd 1-1 was geworden. Gastland Engeland is komende donderdag de volgende tegenstander.

In de poulefase ging het van een leien dakje. Oranje maakte zeven doelpunten, en hield zelf de nul. De poule met Duitsland, Spanje en Servië werd zodoende overtuigend gewonnen. Moeilijker ging het tegen de Ieren. Liam van Gelderen scoorde met zijn hoofd de 1-0, maar Ierand had met Troy Parrot meteen een antwoord paraat.

Na negentig minuten moesten beide ploegen zich meteen wagen aan de strafschoppenserie. Het werd een bijzondere penaltyreeks. Ierland miste direct de eerste poging. Op matchpoint faalde Daishawn Redan (foto), in eerste instantie. Want hij kreeg een tweede poging, omdat de arbitrage vond dat de Ierse doelman te vroeg van zijn lijn kwam. De keeper kreeg zelfs zijn tweede gele kaart, en Redan was deze keer wél trefzeker.

Oranje trapt donderdag om 20.00 uur Nederlandse tijd af tegen Engeland, de andere halve finale gaat tussen Italië en België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen