Het CAS bepaalt: Guerrero en El Haddadi niet naar het WK

14 mei 2018, 21:01   Bijgewerkt: 21 mei 2018, 15:43

Paolo Guerrero (Peru) en Munir El Haddadi (Marokko) zijn door verschillende redenen niet welkom op het WK. Sporttribunaal CAS heeft dat maandag besloten. Guerrero wordt gestraft voor dopinggebruik, El Haddadi mag niet voor Marokko uitkomen omdat hij één interland voor Spanje speelde.

Aanvoerder Guerrero (foto) werd vorig jaar na het WK-kwalificatieduel met Argentinië betrapt op cocaïnegebruik. De aanvaller van Flamengo kreeg uiteindelijk een straf voor een half jaar en zat die schorsing ook uit.

Maar wereldantidopingagentschap WADA ging in het verweer en stapte naar het CAS, die vandaag (maandag) besloot de schorsing tot januari 2019 te verlengen. Guerrero stelt dat hij door medicijnen positief testte. De oud-speler van Bayern München en Hamburger SV hoopte dan ook op vrijspraak, maar zal het WK vanaf een afstand moeten volgen.

El Haddadi

Het CAS bepaalde ook dat dat El Haddadi niet uit mag komen voor Marokko. De aanvaller van FC Barcelona - dit seizoen verhuurd aan Deportivo Alaves - hoopte via het sporttribunaal naar het WK te kunnen. El Haddadi werd geboren in Spanje, maar heeft een Marokkaanse vader. In het verleden speelde hij één interland voor Spanje. In 2016 speelde hij een kwartiertje mee in een EK-kwalificatieduel met Macedonië.

Nu Marokko voor het eerst sinds 1998 op het WK staat, wil El Haddadi uitkomen voor de Atlasleeuwen. De 22-jarige El Haddadi vroeg of de FIFA een uitzondering kan maken, maar ving bot. Ook de weg naar het CAS leverde niets op, zo werd maandag duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen