Paris Saint-Germain stelt Tuchel aan als nieuwe trainer

14 mei 2018, 17:41

Paris Saint-Germain heeft Thomas Tuchel (44) aangesteld als nieuwe trainer. De clubloze Duitser tekent voor twee seizoen in de Franse hoofdstad. Tuchel moet de lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: de Champions League naar het Parc des Princes brengen.

Tuchel volgt Emery op, die dit seizoen in Frankrijk alle prijzen won. Maar in de Champions League sneuvelde Paris Saint-Germain al in de achtste finale, omdat finalist en titelverdediger Real Madrid te sterk was. Tuchel zelf had dit seizoen geen club. De keuzeheer vertrok een jaar geleden bij Borussia Dortmund, daarvoor stond hij bij FSV Mainz aan het roer. 

Zijn avontuur in Frankrijk begint in juli. "Ik ben trots dat ik bij deze geweldige club aan de slag mag", reageert Tuchel op het clubkanaal van PSG. "Ik kijk uit naar de samenwerking met deze spelers, die allemaal tot de beste van de wereld behoren. Met de staf doen we er alles aan om het hoogst haalbare te bereiken. Er is hier buitengewoon veel potentieel in Parijs. Dit is de grootste uitdaging die op mijn pad is gekomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen