Feyenoord neemt afstand van uitspraken Kuyt in biografie

14 mei 2018, 12:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De biografie van Dirk Kuyt heeft nogal wat losgemaakt in de voetbalwereld. De aanvaller openbaart in zijn boek ('Het geloof in succes') meerdere ruzie's met trainer Giovanni van Bronckhorst. Het boek geeft zoveel openheid, dat Feyenoord in een verklaring heeft laten weten niet achter de inhoud er van te staan. Een opvallende verklaring vanuit Rotterdam-Zuid.

Dat doet het tegenover het NRC. Kuyt beschrijft bij zijn terugkeer de Feyenoord-selectie als 'een speeltuin', waar spelers letterlijk lagen 'te rollebollen door de kleedkamer'. Volgens de ervaren aanvaller moest hij de cultuur die er heerste doorbreken en zat hij voortdurend achter de broek van medespelers. Ook laat hij weten meermaals in conflict te zijn geweest met Van Bronckhorst.

Nadat de ervaren aanvaller voor de tweede keer wordt gewisseld, eist hij een gesprek met Gio van technisch directeur Martin van Geel. Naar eigen zeggen heeft hij dan zijn contract meegenomen. "Als dit zo doorging, zou er een gigantisch probleem ontstaan."

Hoewel de biografie van Kuyt dus een open beeld geeft van de afgelopen seizoenen, zegt Feyenoord zich niet te herkennen in het geschetste beeld. "Het boek is opgetekend uit het perspectief van Dirk Kuyt. Het is zijn verhaal en het zijn vooral zijn herinneringen. Dat is iets anders dan dat het werkelijk allemaal zo gegaan is. Velen die er bij waren, onder wie de technisch directeur en de hoofdtrainer, herkennen zich nadrukkelijk niet in hoe sommige zaken volgens hem zijn verlopen. We gaan er verder niet op in. Dat willen we niet. Wij koesteren vooral dat we samen kampioen zijn geworden", laat de club in een statement richting de krant weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen