Sarri analyseert titelstrijd: "Hadden moeten gaan slapen"

14 mei 2018, 11:11   Bijgewerkt: 14 mei 2018, 11:46

Maurizio Sarri denkt dat Napoli de titelstrijd heeft verloren op de avond dat Juventus op krankzinnige wijze terugkwam tegen Internazionale. Binnen enkele minuten tijd werd een 2-1 achterstand omgezet in een 3-2 voorsprong: een wedstrijd die door de spelers van de Napoli werd gezien in de hotelkamers, voor het een dag later zelf in actie kwam. Een grote fout.

"We hadden die avond eerder naar bed moeten gaan. De jongens kregen een mentale klap door het verloop van die wedstrijd. We hadden eerder moeten gaan slapen", vertelde de coach in de Italiaanse media. "Dan hadden we ons rustig kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Bijna niemand heeft geslagen door de emoties van die nacht."

Een dag later verloor zijn ploeg kansloos van Fiorentina, waarna de titelaspiraties definitief de ijskast in konden. Zondag werd Juventus kampioen van Italië. "In de laatste zestien speelrondes speelden we veertien keer na Juve", beklaagde Sarri zich. "Dat is mentaal ook erg zwaar, omdat ze telkens wonnen. Als we psychisch sterker worden, kunnen we kampioen worden. Al mag de organisatie van de Serie A wat dit betreft ook wel beter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen