Van Zweden bedreigd na degradatie van Swansea City

14 mei 2018, 10:19   Bijgewerkt: 14 mei 2018, 10:25

De degradatie van Swansea City is hard aangekomen bij John van Zweden. De oud-bestuurder vindt het niet alleen bijzonder treurig, ook werd hij zelfs bedreigd omdat hij met een aantal andere bestuurders de aandelen van de club van de hand heeft gedaan. Daarom was de Hagenees niet eens aanwezig in het stadion afgelopen weekend.

"Ik heb veel berichten binnengekregen van de rellen van supporters tegen het oude bestuur", vertelt hij tegenover Ziggo Sport. "Daarom ben ik ook bij mijn vrouw en kinderen gebleven dit weekend. Ergens snap ik de supporters wel: de Amerikaanse eigenaar heeft nog niet gedaan wat ze hadden beloofd."

Toch houdt Van Zweden vertrouwen. "Ik ben nog steeds ambassadeur van de club en zit nog steeds wekelijkse om tafel met de eigenaar. Financieel staat het erg wel goed op, dus ik hoop ook dat we niet gedwongen hoeven te verkopen, maar de ploeg bij elkaar kunnen houden. We hoeven geen tweede Sunderland te worden."

Wat uiteindelijk de hoofdreden van de degradatie was, vindt hij op dit moment moeilijk om te analyseren. Uiteindelijk kan het een keer gebeuren. "We moeten niet denken dat we elk jaar kampioen van Engeland kunnen worden. Eens in de drie á vier jaar een succes zou mooi zijn. Dit jaar hadden we vreselijk veel pech. Zeven jaar waren we gelukkig in de Premier League, dit jaar zat alles tegen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen