Kuyt jaar na titel: "Het was geen droom, het was geloof"

14 mei 2018, 08:20

Exact een jaar geleden won Feyenoord voor het eerst sinds achttien jaar weer de landstitel. Dirk Kuyt was met een hattrick de grote man aan de kant van de Rotterdammers, hij scoorde in de kampioenswedstrijd liefst driemaal. Het was een schitterend afscheid, zo realiseert de aanvaller zich 365 dagen na het kampioenschap. En bovenal een gevolg van geloof.

"Het was geen droom, het was geloof. Vriend en vijand lachten me uit toen ik bij mijn komst naar Feyenoord zei dat we kampioen konden worden", vertelt Kuyt tegenover De Volkskrant. Eigenlijk gold na de bekerwinst hetzelfde, toen hij zei dat hij graag meer wilde dan dat. "'Je bent niet goed bij je hoofd', zeiden ze. Soms lijkt iets heel ver en onbereikbaar, maar als je er veel voor doet, komt het steeds dichterbij."

Het hele verhaal staat inmiddels opgeschreven in zijn biografie, binnenkort volgt er een afscheidswedstrijd. Kuyt, die inmiddels op bepaalde vlakken wat gas terug heeft genomen, geniet van zijn tijd als voetballer. "Ik ben een bevoorrecht mens dat ik het allemaal heb mogen meemaken. Het feit dat de loopbaan tijdelijk was, maakt het juist mooi. Het verleden zit in mijn hart. Het vertellen van mijn verhaal is een soort verwerkingsproces, maar ook een terugblik op alles wat ik heb meegemaakt. Hoewel het soms pijn deed en ik soms in de put zat."

{image[325692][right-half][]}Van Persie

Voor Robin van Persie wacht dezelfde keuze als Kuyt, die zichzelf niet als invaller zag bij Feyenoord. Het respect voor RVP is daarom extra groot. "Hij doet precies wat ik juist niet kon: hard werken, met pijn in het lijf, om een half uur te spelen. Of in de zestigste minuut warmlopen voor een kwartier. Het is heel knap dat hij zich heeft kunnen focussen op een paar cruciale wedstrijden, waarin hij ook nog eens beslissend was."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen