Officieel: Rutten keert terug bij FC Twente door rol binnen de RvC

14 mei 2018, 07:37

Fred Rutten keert terug bij FC Twente. De voormalig coach van de Tukkers wordt, zoals verwacht, geen technisch eindverantwoordelijke in Enschede zoals in eerste instantie het plan was, maar krijgt vanuit de Raad van Commissarissen een adviserende rol op het voetbaltechnische vlak. Dat meldt de degradant van de Eredivisie via de officiële kanalen.

Hij gaat zijn werk als hoofdtrainer van Maccabi Haifa in Israël dus combineren met zijn functie bij Twente. "Ik heb gezegd dat ik club graag wil helpen als ze me erom vragen. Onlangs was dit het geval en in gesprekken met de club is dit daaruit voortgekomen. Op deze wijze kan ik helpen", aldus Rutten op de clubsite.

Ook Erik Velderman is blij dat ze de man, die van 1980 tot 1992 voor Twente speelde, hebben kunnen binden aan de club, ondanks dat Rutten aangaf zijn huidige baan in Israël niet op te willen geven. "Dat Fred zich hieraan wil houden, is logisch", vindt de algemeen directeur.

"Het is mooi voor de club dat Fred Rutten ons voetbaltechnisch wil helpen. Fred is met zijn kennis en ervaring welkom. We hebben de afgelopen tijd met Fred gesproken over in welke rol dat bij FC Twente zou kunnen", aldus Velderman. Met de degradatie van Twente moet de club opnieuw van onderaf aan worden opgebouwd. Rutten werd gezien als de ideale man om dat te doen. Omdat hij zijn huidige werkgever echter niet wil laten vallen, wordt het dus een gecombineerde klus, waarbij Rutten meer vanaf de achtergrond gaat doen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen