Gisteren gemist: Roda JC degradeert, Juventus kampioen

14 mei 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 13 mei.

Roda JC vliegt uit de Eredivisie na nederlaag tegen Almere

Roda JC is na drie jaar Eredivisievoetbal weer gedegradeerd naar de Jupiler League. De Limburgers verloren in eigen huis met 1-2 van Almere City. Sylvester van der Water velde in de eerste helft het vonnis na slecht keeperswerk van Hidde Jurjus. De gelijkmaker van Dani Schahin was in de tweede helft niet genoeg om degradatie af te wenden voor de mannen uit het zuiden. Zeker niet omdat Faris Hammouti in de slotfase Roda definitief naar de Jupiler League schoot.

Barcelona raakt op valreep de ongeslagen status kwijt

FC Barcelona is op de valreep de ongeslagen status in de Primera Division kwijtgeraakt. De kampioen van Spanje liet zich zondagavond verrassen in een spektakelstuk tegen Levante (5-4). Barça leek naar de slachtbank te gaan bij een 5-1 tussenstand, maar kwam nog heel dicht bij een gelijkspel.

Juventus verzekert zich in Rome van zevende titel op rij

Juventus is voor de zevende keer op rij kampioen geworden van Italië. De Oude Dame speelde zondagavond gelijk op bezoek bij AS Roma (0-0) en is niet meer te achterhalen door Napoli, de enige concurrent van Juventus in de Serie A.

Sparta komt met de schrik vrij tegen dapper Dordrecht

Ternauwernood is Sparta zondagavond ontsnapt aan degradatie. De Rotterdammers herpakten zich tegen FC Dordrecht, dat na een 0-2 voorsprong op weg leek naar een stunt. Dankzij Deroy Duarte (foto) en Robert Mühren kon Sparta toch nog opgelucht ademhalen. Want het gelijkspel (2-2) was voldoende na de 1-2 overwinning van donderdag aan de Krommedijk.

Club Brugge trekt Belgische landstitel over de streep

Club Brugge is de nieuwe kampioen van België. Blauw-Zwart, waar Ruud Vormer en Stefano Denswil in de basis stonden, speelde zondag zelf gelijk bij concurrent Standard Luik (1-1). Omdat Anderlecht verloor bij AA Gent (1-0) is Brugge een wedstrijd voor het einde ook niet meer te achterhalen door de club Brussel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen