Juventus verzekert zich in Rome van zevende titel op rij

14 mei 2018, 00:16

Juventus is voor de zevende keer op rij kampioen geworden van Italië. De Oude Dame speelde zondagavond gelijk op bezoek bij AS Roma (0-0) en is niet meer te achterhalen door Napoli, de enige concurrent van Juventus in de Serie A.

De hegemonie hing aan een zijden draadje. Nog geen maand geleden verloor Juventus in Turijn met 0-1 van Napoli. Kalidou Koulibaly scoorde in de slotminuut en zette Napels in brand. Juventus bibberde, want Napoli naderde de koploper tot een punt. Virtueel gaf Juventus de regie in de titelrace zelfs uit handen.

Op bezoek bij Internazionale keek de kampioen tot de 87ste minuut tegen een 2-1 achterstand aan, maar ontsnapte Juve in de slotminuten. Datzelfde weekend verknoeide Napoli zijn eigen kampioenskansen met een nederlaag bij Fiorentina (3-0). Omdat Napoli vorige week ook nog tegen Torino (2-2) punten morste, kon Juventus de titel niet meer ontgaan.

Een punt had Juventus nodig om het titel te vieren. Die opdracht had de ploeg goed begrepen, want een spektakelstuk was het duel in Rome bepaald niet. De meeste ophef was in de tweede helft. Paulo Dybala dacht te scoren, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Juventus kwam in een zetel toen Radja Nainggolan zijn tweede gele kaart pakte. De bezoekers uit Turijn konden het duel uitspelen en zich in het feestgedruis storten.

Voor Juventus is het dubbel feest, want woensdag werd de beker ook al gewonnen.

Overige uitslagen:

Sampdoria - Napoli 0-2

Atalanta - AC Milan 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen